Fraknó vára – Az Esterházy-kincstár titkai

Egy rövid kirándulást igazán megér az Eisenstadttól kb. 20 km-re fekvő fraknói vár, melyet a Bécsújhelyre vezető autópályáról letérve, délkelet felől érdemes megközelíteni. Lélegzetelállító látvány tárul elénk, amikor megpillantjuk a Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedő impozáns erődítményt. A kitűnő állapotban lévő várkastély a mai Burgenland egyik legszebb történelmi emléke, melyben 15 termen keresztül követhetjük végig az Esterházy hercegek drága kincseit.

A várkastély ma múzeumként funkcionál, gyűjteményének talán leggazdagabb része a fegyvertár, sőt megtekinthetjük Európa egyik legnagyobb zászlógyűjteményét is. A vár folyosóin, udvarán, termeiben járva az a benyomásunk támadhat, hogy az építmény háborítatlanul vészelte át az utóbbi néhány évszázadot.

Fraknó várában minden időszaki kiállítást egy gyermekcentrikus keretprogram kísér. A program célja, a kultúra vidám és játékos módon történő továbbítása. A gyermekek a programban aktívan részt vesznek és egy izgalmas napnak lehetnek részesei.

Információ és kapcsolat

Fraknó Vára | Burg Forchtenstein  7212 Forchtenstein
T +43(0)2626 81212  burg-forchtenstein@esterhazy.at

Nyitva tartás

November 1-jétől március 31-ig a vár téli pihenőn van.

április 1 – október 31. között nyitva naponta 10.00 – 18.00 óra között.

november 3 – december 17. között téli tárlatvezetések német nyelven péntektől – vasárnapig 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

Téli az időszakban a várlátogatás csoportok számára előzetes időpont egyeztetés mellett magyar nyelven is lehetséges.

Január 6-tól március 31-ig péntektől-vasárnapig 11.00, 13.00 és 15.00 órától – megfelelő egyéni jelentkező mellett- ismét lesznek téli tárlatvezetések (ezek a vezetések alapvetően német nyelven).