Fertö-tó, Nemzeti park

Magyarország északnyugati határa mentén, Sopron közelében található tó.

A Fertő tó Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. Területén Ausztria és Magyarország osztozik úgy, hogy nagyobbik része osztrák terület. Partvidéke a magyarországi Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz és az ausztriai Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Parkhoz tartozik. A Fertő-táj és ennek részeként Fertő tó a világörökség része.

A Balaton után Közép-Európa második legkönnyebben felmelegedő tava. Hőmérséklete nyaranta nem ritkán eléri a 30°C-ot.

Madármegfigyelő túrák – Hajnali madárles
A Fertő tó hatalmas nádasa, a tó környéki kaszálók, legelők és szikes tavak páratlanul gazdag madárvilágnak adnak otthont. Ezen túráink során olyan madarakat mutatunk be és hozunk közel az érdeklődőknek, melyeket eddig talán természetfilmekről sem ismertek. Külföldi turistáknak pedig olyanokat is, melyeket hazájukban nem figyelhetnek meg. Szakvezetőink és professzionális teleszkópjaink segítségével egy olyan csodálatos világgal ismerkedhetnek meg, melynél a kevésbé érdeklődőknek is felébredhet kíváncsisága. Túráinkat leggyakrabban a Fertő-Hanság Nemzeti Park élőhely-rekonstrukciós területein, valamint az ausztriai Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park szikes tavainál bonyolítjuk le. A túrák kora hajnali órákban indulnak előzetes egyeztetés alapján, melyek saját autóval, bérelt autóbusszal vagy kis busszal, valamint kerékpárral is lebonyolíthatók.

Kenus túrák a Fertőn
Kenutúráink a Fertő tó rejtelmes és áthatolhatatlannak tűnő nádasában – csatornákon és belső tavakon történik. Túráink során a Fertő-Hanság Nemzeti Park szabadon látogatható területeit mutatjuk be, melyek nagyszerűen reprezentálják a Fertő tó érintetlen, fokozottan védett területeit és ezek élővilágát.
Túráinkra azokat a családokat és kisebb csoportokat várjuk, akik kíváncsiak Közép-Európa legnagyobb nádas biotópjára és nem riadnak vissza a kihívásoktól sem.

További információ:
Tel.: +36 30 9866 488
E-mail: na-tura@na-tura.hu
Web: www.na-tura.hu